Urban Exploration

Urbaania löytöretkeilyä suomessa - ue.arinurmela.com

Teollisuus

 1. Olkkolan saha Jämsä (kaipola)
  Lokakuu 10pv 2007 - sunnuntai iltapäivä
   

  kävimme jämsässä olkkolan vanhalla sahalla. Hallit oli kovin tyhjennetty kaikesta romusta. Hirveesti kuvattavaa ei ollut enään jäljellä, mutta joitakin kuvia sieltäkin irtosi.

  Saharakennuksen ehdoton kuvauspaikka oli toimistorakennushalli jonka sisällä oli 3 kerroksinen toimistorakennus. Ekaan kerrokseen pääsee helposti, mutta seuraaviin pitäisi olla jo omat tikkaat mukana. Muut hallit ovat täysin tyhjiä ja liki kuvauksettomia. Paikalle löytäminen ajatti jonkun kilometrin ympyrää.

 2. Niemisjärven saha 2
  Syyskuu 22pv 2006 - perjantai iltapäivä
   

  Mentiin uudestaan Niemisjärven sahalle. Kaikki rakennukset koluttiin tavalla tai toisella. Yhteenkään ei päässyt suoraan ovesta sisään, vaan piti kavuta ikkunoista. Parhaillaan piti kavuta hajonneita ja osittain lahonneita tikapuita pitkin hallinreunusta, rikkinäisestä yläikkunasta sisälle.

  Päiväsaikaan kulkeminen oli helpompaa ja paikkakaan ei tuntunut sen suuremmin jännittävältä. Tuli reisussa tehtyä ruokaakin.

 3. Niemisjärven saha 1
  Syyskuu 19pv 2006 - tiistai ilta
   

  Lähdettiin kaverin kanssa iltamyöhällä Niemisjärven sahaa etsimään. Sahalle menevä tie löytyi monen mutkan ja harhaan ajetun kilometrin jälkeen. Paikalle päästyään oli aika hämärää ja valoja ei missään. Onneksi tuli taskulamput mukaan.

  Sahalla oli monta eri rakennusta ja aloitettiin ihan perältä joka on toiminut aikanaan sähköntuottajana. Sisältä löytyi kaikki koneet mitkä oli sinne jätetty. Lähes kaikki paikat oli rikottu mitkä vaan on pystynyt särkemään. Konehuoneen perältä löytyi katosta roikkuva köysikeinu. Yöllä aika jännittävä paikka!

 4. Vaajakosken teollisuutta (R.I.P)
  Syyskuu 17pv 2006 - sunnuntai iltapäivä
   

  Ihka ensimmäinen ploraus reissu kaverini kanssa ja käytiin tutkimassa vaajakosken teollisuutta. Pandan takana löytyi yksi puoliksi hylätty jokin tehdas ja sen varastorakennus? Osa rakennuksesta oli Harjun Betonin käytössä ja osa ihan lahonneena rämänä, missä silti hälytyslaitteet. Tehdasalueella on vartiointi. Nyt 8/2008 on tämä lahonnut osa purettu kokonaan pois.

  Toinen kohde oli moottoritien vieressä rautateiden takana juuri ennen palloilukeskus Hutunkia. Teollisuusalue on edelleen käytössä, mutta ihan sen perältä löytyi osittain hylättyä osaa mikä on maalattu täyteet graffitteja.